Gelukkig Utrecht

In Gelukkig Utrecht, met duurzame doeners op pad komen mensen aan het woord die keuzes durven te maken, vaak tegen de stroom in, om hun omgeving een stukje mooier te maken. Elk vanuit een geheel eigen motivatie. Kom erachter hoe het hen lukt om te doen waar anderen alleen van dromen of over praten. In elk hoofdstuk neemt een duurzame doener je mee op pad. De weg voert langs stadsboerderijen, verborgen binnentuinen, muurschilderingen die het vergeten Utrecht terugbrengen, kringloopwinkeltjes, voedselbossen en natuurzwemplekken. Maar ook langs het Hof van Cartesius, een circulaire én creatieve broedplaats.
Gelukkig Utrecht
Boek Gelukkig Utrecht op pad met duurzame doeners

Bestel Gelukkig Utrecht

Prijs: €14,70 (excl. €3,50 verzendkosten).
2 boeken: €25 zonder verzendkosten

Ga mee op pad met duurzame doeners

Ga met de duurzame doeners op pad en bekijk Utrecht door hun ogen. Ga mee op ontdekkingstocht en ontdek zeldzame paddenstoelen, mooie muurschilderingen, bioboerderijen, leuke weggeef- en kringloopwinkeltjes, verborgen binnentuintjes en veel meer.

Een gids waar je blij van wordt of iemand anders blij mee maakt! Bestel hem vandaag en een pak inspiratie ligt binnen een paar dagen in je brievenbus.

Prijs: €14,70 (excl. €3,50 verzendkosten).
2 boeken: €25 zonder verzendkosten.

Presentatie boek

Verschenen recensies

door Tessa Heerschop Utrecht. De mooiste duurzame plekken in de stad, daar gaat het nieuwe boek Gelukkig Utrecht – op pad met duurzame doeners over dat woensdag werd gepresenteerd in bosmoestuin Amelis’Hof. Auteur en milieukundige Liesbeth Paardekooper wil met de alternatieve stadsgids duurzame plekken belichten. “Mijn eigen favoriete geluksplek is al vanaf dat ik hier kwam wonen de Oudegracht. Hier staan hele oude bomen die de werven met hun wortels opduwen. De gemeente waarschuwt bezoekers dat je goed moet oppassen als je hier loopt. Ik vind het mooi hoe de natuur hier samen met de historische stad samen behouden wordt. In het boek staan duurzame doeners die zich al decennia lang inzetten voor bijzondere plekken in de stad. Zo vertelt bioloog Bert Maes dat hij vroeger kraker was, omdat hij huizen wilde beschermen tegen de sloop voor de bouw voor Hoog Catherijne. Het gebouw Achter Clarenburg 2 bleef door de actie bewaard. Paardekooper:”We moeten

Laat je inspireren door onze andere boeken