Skyline Rotterdam vanuit Hotel New York

Provincie Zuid-Holland
IMG_3853ok-e1547717073809
Alle geluksplekken >> Skyline Rotterdam vanuit Hotel New York

Skyline van Rotterdam: de bruisende stad van Jan-Willem

“Je verwacht misschien dat ik iets in de natuur als mijn favoriete oplaadplek benoem, maar het eerste wat in me op komt is Rotterdam”, vertelt Jan-Willem. Hij studeerde in Rotterdam en werkt sindsdien veel internationaal als consultant. “Nog preciezer: het terras voor hotel New York. Je hebt daar alles bij elkaar op een paar vierkante meter. Het ware metropool gevoel. De allerhoogste en nieuwste flats van Nederland, een prachtig oud Jugendstil gebouw, weids uitzicht over het water en een gezellig sfeertje met allerlei nationaliteiten. Ik hou van plekken waar je het contrast ziet en voelt. De wijk ernaast, het Katendrecht met de Fenix Food Company, die trendy markthal, is daar ook een voorbeeld van. Je loopt even het bruggetje over en je bent er al. En met de boot ben je ook in een paar minuten in het oude centrum van Rotterdam.”

Relatie met de kaarten Atlas Leefomgeving

De geluksfactoren die Jan-Willem noemt zijn redelijk goed te duiden aan de hand van de kaarten van de Atlas Leefomgeving: er zijn veel Rijksmonumenten waaronder Hotel New York zelf en de stad is al sinds 1575 bebouwd. Hoewel een groot deel van deze gebouwen zijn gebombardeerd in WOII is er een deel ook redelijk overeind gebleven, hetgeen te zien is op de kaart ‘Verstedelijking Nederland’; de rode vlekken geven de bebouwing van rond 1500 weer.

De hoogte van de gebouwen is ook goed op kaart te zien (zie de tweede button hieronder).

Factoren:

(Groot)stedelijk
Reuring
Water
Herberg

Deel deze plek:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Andere geluksplekken:

Waddenplaat Dollard

De wilde zeehondenverzamelplaats bij ‘Punt van Reide’, op de grens van de Eems en de Dollard, is de favoriete plek

Amelisweerd – Oude bomen

Jos Kloppenborg’s strijd om de oude bomen van Amelisweerd Het oude landgoed Amelisweerd aan de oostkant van Utrecht is de