Waddenplaat Dollard

Provincie Groningen
Termunten-4-IMG_5970 (1)
Alle geluksplekken >> Waddenplaat Dollard

De wilde zeehondenverzamelplaats bij ‘Punt van Reide’, op de grens van de Eems en de Dollard, is de favoriete plek van Rosalie Janac.


“Hoe noordelijker ik ga in Nederland, hoe wilder de natuur en hoe meer ik me thuis voel. Al sinds mijn tienerjaren help ik verzwakte zeehonden aan te sterken en wil ik alles over ze weten. Hier bij Punt van Reide in Termunten is een unieke verzamelplek voor de moeders met hun pups. Een perfecte plek om het gedrag van de zeehonden te observeren en zo beter te begrijpen.”

Inmiddels is Rosalie al enkele jaren de mede oprichter van Zeehondenopvang Eemsdelta, een centrum dat alle zeehonden in nood helpt. “Het kon niet anders, we moesten een opvang regelen, omdat wij vinden dat elke zeehond in nood telt, ongeacht of er “genoeg” of “teveel” zijn.”, vertelt Rosalie.Overigens is dit natuurgebied ook zonder de zeehonden heel bijzonder, een waar vogelparadijs. Zo rond augustus kun je er bijvoorbeeld tienduizenden kluten zien! Dit is de beroemdste Dollardvogel: een opvallend wit vogeltje met een lange gebogen snavel en een soort van zwarte V op zijn rug.

Relatie met de kaarten van de Atlas Leefomgeving

De plek maakt onderdeel uit van Natura 2000, een beschermd natuurgebied. De diversiteit aan rodelijstsoorten is hoog (vogels et cetera). Het is een onbevolkt gebied (zie bevolkingskernen) en ook nog niet zo door toeristen ontdekt.

Adres Zeehondenopvang Eemsdelta: Schepperbuurt 4A-1, Termunterzijl (Camping Zeestrand
Adres Bezoekerscentrum Dollard (de wilde zeehonden liggen op een paar honderd meter afstand van dit centrum): Dallingeweersterweg 30, Termunten.

Factoren:

Water
Ruimtebeleving
Wildernis

Deel deze plek:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Andere geluksplekken:

Ooijpolder

Een oase van thee in de Ooijpolder: de creatieve plek van Caroline De Ooijpolder is een ruig natuurgebied in de