Wie is jouw favoriete duurzame doener in Houten?

Wie inspireert jou? Wie is jouw favoriete plekverbeteraar? Die in Houten een geluksplek maakt en doet waar anderen over praten. Die natuurvriendelijke tuinder, fietsenmaker, zonnepanelendakdeler of organisator van een inzamelpunt voor meubels en ander huisraad? Of is het de voedselbank, iemand die een bijenweiland maakt of voor het wel en wee van zwanen gaat? Misschien ben je zelf betrokken bij een initiatief? Dan zijn we ook op zoek naar jou!

Wij doen onderzoek naar bewonersinitiatieven in Houten. Ons doel is om te kijken waar deze (bewoners)initiatieven tegenaan lopen en hoe gemeenten deze initiatieven het beste kunnen ondersteunen. We hebben gekozen voor Houten als voorbeeldgemeente omdat er in Houten veel initiatieven lopen; initiatieven waar anderen wat van kunnen leren.

Wil je meehelpen aan dit onderzoek? Dat kan door onderstaand een inspirerend bewonersinitiatief aan ons door te geven. Alle initiatieven zijn welkom, van klein tot groot, van éénpitters tot teamwerkers. Graag gaan we met deze duurzame doeners in gesprek. Ook selecteren we een aantal initiatieven voor een fotoshoot. Onder de aanmelders verloten we 10 Geluksatlassen.

De resultaten van ons onderzoek delen we op 21 april 2022 tijdens de digitale werkconferentie van de Atlas Leefomgeving. Deze werkconferentie is voor iedereen toegankelijk. Alvast bedankt voor de medewerking!

Liesbeth Paardekooper en Marion van Amelrooij

Aanmelden