Nationale Zaaidag voor de bijen

Op 22 april gaan tienduizenden mensen bloemzaden zaaien voor de bijen en daar kun jij aan meedoen. Of het nou op je balkon of in je tuin is, op 22 april kunnen we met z’n allen zorgen voor een voedselboost voor de bijen in Nederland. The Pollinators helpen een handje mee.

Als voorbereiding op Nationale Zaaidag hebben The Pollinators de afgelopen maand ruim 1500 voedselbanken voor bijen geopend. Dit zijn plekken verdeeld over heel Nederland waar je gratis biologisch bloemzaad kan ophalen. Iedere voedselbank heeft 25 zakjes zaad. Eén zakje is goed voor 4m² biologische bloemen. Daarmee kunnen we in totaal miljoenen gifvrije bloemen vol stuifmeel en nectar zaaien.

Als het niet lukt om bij een voedselbank langs te gaan hebben The Pollinators ook twee zaadmengels die je vanaf 10 zakjes via de webshop kunt bestellen. The Pollinators willen Nederland met deze actie bewust maken van de natuur en hoe we daarmee omgaan. Met ‘voer de bij bij’ willen ze jou de mogelijkheid geven om je steentje bij te dragen aan diverser en meer voedsel voor de bijen. Op naar een voedselbank voor bijen bij jou in de buurt!

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws